hvordan du forsvinner helt bassfanen


Svar 1:

Jeg vil legge til de mange gode svarene ovenfor med min egen "filosofi" på bass, som sitert fra bloggen min på

Min filosofi om å spille bass

.

Jeg har hatt diskusjoner gjennom årene med flere musikere om hva jeg synes er viktig for å være en god bassist. Så jeg har samlet min personlige mening her. Merk dette er min personlige filosofi og betyr på ingen måte at jeg har noen reell anelse om hva jeg snakker om!

Vær “klippen”

Jeg anser bassen som grunnlaget for ethvert band. Med dette mener jeg at jeg som bassist har mest innvirkning på dynamikk, mest innvirkning på tempo og mest innvirkning på tetthet. Etter sin art påvirker gitarer den generelle tettheten og tempoet til en sang, og det samme kan sies for melodibaserte keyboardpartier. Og mens trommisen sikkert har et stort mål for kontroll, anser jeg det som mitt ansvar å sørge for at sangene er i riktig tempo og riktig følelse. Jeg vil være "rocken" eller "limet" som holder sangen sammen, som binder alt sammen.

Min første ting å gjøre, enten det er et nytt band, en sit-in, en ny sang, hva har du, er å sørge for at jeg er helt 100% låst og i tråd med trommisen min. Det kalles ikke en rytmeseksjon for ingenting! Men utover det, vil jeg være broen fra trommeslager til andre musikere, være den som kommuniserer, tar øyekontakt og holder alt sammen. Gode ​​band tar hardt arbeid og kommunikasjon, og jeg vil være 99% sikker på at delene mine er låst og pålitelige, slik at de andre musikerne har friheten til å utøve sin magi på toppen av fundamentet mitt.

Spill fint med andre

Dette er veldig viktig når du spiller med keyboardister, spesielt de talentfulle som bruker hele omfanget av de 88 tastene. Jeg har vært heldig nok til å spille med flere fantastiske keyboardister i løpet av karrieren min, og da måtte jeg lære å spille med dem på tvers av deres forskjellige stiler. Covers versus original ender opp med å være litt forskjellige, ettersom coverene allerede har delene tydelig avgrenset, og hvis dere begge spiller delene som utført, bør dere generelt ha det bra.

Når det gjelder originaler, er det imidlertid viktig at bassisten er veldig oppmerksom på hva keyboardisten gjør musikalsk med venstre hånd, hånden som håndterer bass-tastaturdelene. Med rette, vil talentfulle spillere bruke venstre hånd for å forbedre keyboardets deler, og det blir nødvendig for bassisten å finne veien rundt disse delene og bringe noe annet til bordet for å unngå å blande inn eller uskarpe det keyboardisten gjør i de lavere områdene.

Det er også viktig å legge inn teknikkene til trommeslageren din og prøve å matche høyre hånd til deres rytme. Mange ganger kan du øke oppfatningen av riff og fyll ved å knytte tidspunktet for disse fyllene til trommelfyll. Min favoritt bassfyll er de hvor det blir vanskelig å skille treffet på trommelhodet fra plukket av bassstrengen; dette viser tetthet og får både tromme- og bassnotene til å skinne.

Ta med din egen sans for melodi

Jeg kommer ikke til å kommentere det spesifikke ved valget av noter her, fordi jeg tror det er vanskelig å trekke bort fra en bestemt sang. Men jeg vil si at du aldri skal være redd for å gi basspartiene dine en slags melodi eller melodisk innvirkning. Enten det er inversjoner mot gitarakkordene, dvs. å gå ned mens gitarparten stiger, eller en helt kontrapunktmelodi til vokalen, så lenge du holder nede tempoet og følelsen jeg synes det er helt akseptabelt å ha litt melodi i dine deler og ikke bare sitte på akkordens rotnoter eller gå på triadeskala. Det er ikke noe galt med triademønstre, ettersom de absolutt har sin plass og tid, men jeg har aldri følt meg forpliktet til å bruke dem der noe litt skarpere, eller bouncier eller catchier kan gjøre.

Ta med lidenskapen

En ting jeg absolutt vil insistere på, er å spille notene dine med overbevisning. Mener dem. Angrip dem. Selv på ballader, følg følelsene dine etter notatene dine. Notatene i seg selv spiller ingen rolle fra lidenskapssynspunkt; hvis du ikke føler riffen, eller føler fyllet, eller kjenner lysbildet, vil ikke notatene resonere med deg eller publikum. Hvis bassdelen din ikke får kroppen til å bevege seg, eller hodet vrir seg litt, vil jeg hevde at du ikke er forpliktet til delen. Det er mange bassister der ute bedre enn meg, men jeg mener det jeg spiller, og det kommer over og gjør en forskjell.

Hold handlingen lav

Jeg gidder ikke å si så mye om teknikk, bortsett fra å erkjenne at min er mest av følelse og teknisk sett ganske dårlig, mest på grunn av mine små hender sammenlignet med størrelsen på halsen på en bassgitar. Selv om jeg kan skrive musikk for hånd, og studerte her og der med forskjellige lærere, er jeg stort sett selvlært, kan ikke lese meg og har funnet ut at stilen og evnen min endrer seg over tid jo mer eller mindre jeg spiller.

På slutten av mitt 3-årige løp med IronHorse Exchange var jeg sannsynligvis på toppen av spillet mitt; til tross for mine små hender følte jeg en viss følelse av synergi med min 5-strengs Fender J-bass som var resultatet av et tips jeg hentet et sted i et magasin. Jeg leste at jo høyere strenghandlingen din var, og / eller jo lenger du holdt fingrene fra gripebrettet, at både tiden og energien det tok å spille en tone ble dramatisk økt. Det var en av de tingene som umiddelbart etterpå virket veldig åpenbare. Mange basser fra hyllen har ikke ekstremt lav virkning på grunn av potensialet for bange sus. Likevel tok jeg inn alle bassene mine og fikk dem trukket så lavt som mulig, og så holdt jeg alltid fingertuppene svevende rett over strengene. Jeg tok dem inn for justeringer hvert par måneder for å holde handlingen tett. Mitt spill var raskere, renere og mindre slitsomt i løpet av 3 eller 4 60-minutters sett med 80-talls dekkmateriale.

Omfavn uklarheten

Gode ​​bassister er vanskelig å finne. Alle ønsker å spille gitar eller trommer, og mange ganger blir noen henvist til å spille bass og ikke bevisst lære instrumentet eller fokusere på å forbedre. Jeg kan med sikkerhet si at jeg heller ville ha vært en røykgitarist, men jeg fikk spillejobber fordi jeg var en kompetent bassist flytende i en rekke stilarter. Det er alltid et band som leter etter en god bassist.

Hva dette betydde, i stor grad, var at jeg ikke fikk samme oppmerksomhet på spillejobber og andre steder som et resultat. Nå vil jeg gi deg at jeg ikke er den mest attraktive personen, og absolutt ikke forventet særlig oppmerksomhet, og jeg var heller ikke noen som ble med i band for å "få jenter", men jeg synes det er viktig å merke seg at beryktelse er noe musikere vil til tider strebe etter, og det er en del av det som fører dem ned på banen til gitarist eller vokalist eller trommeslager. Generelt sett er de fleste bassister relativt ubemerket.


Svar 2:

1. GITAREN SELV

1.a) Koble til og plugge ut

Alltid og jeg mener alltid, slå av forsterkeren før du kobler bassen inn eller ut. Ellers får du en veldig rar lyd og over tid blir bass / forsterker ødelagt uopprettelig

1.b) Finn en behagelig tone

En viktig ting med bassen er å finne tonen din. Sørg for at du får en søt tone. En ulempe med bassen er, noen ganger, hvis du angir feil tone, kan det til og med skade helsen din. Så søk hjelp og sett en riktig tone i henhold til bassen din. Gjør også bassen høy nok til at basslinjen din ikke "gjemmer seg" bak gitarlinjen

1. c) Rengjør strengene hver dag

Man blir generelt belastet et enormt beløp for service på bassgitar. Derfor rengjør gitaren din daglig. (hver gang du har spilt). Dette unngår rust i strengene og også behovet for service. Pluss gjentatt service og bytte av strenger vil bare redusere bassens effektivitet

2. SPILLE BASSEN Følgende forutsetter at du er en høyrehendt bassist

Venstrehåndsregelen: Fire fingre - Fire bånd: Ja, det er vanskelig å strekke fingrene til å begynne med for å dekke til fire bånd av en bass, men sil deg selv og sørg for at indeksen, midtre, ring og siste finger er spredt over fire bånd av gitarhalsen. Og uansett hvilke toner du spiller i disse båndene, skal du spille med de respektive fingrene

Høyrehåndsregelen: Opp-ned-alternativ: Du har et valg å gjøre. For å plukke bassen med høyre hånd, kan du enten plukke med plektrum eller med pekefingrene og langfingrene. Hvis du velger førstnevnte, bør du alltid spille alternative valg - et nedvalg bør alltid følge et oppvalg og omvendt. Og med fingrene, bør indeksen og midten variere alternativt. Hånden din vil ikke samarbeide i utgangspunktet, men fortsett å øve.

The Mind Rule: Know your Notes: Som bassist er det absolutt obligatorisk at du skal kjenne tonene på hver eneste streng og hver eneste gitarens bånd. Gjør det til muskelhukommelse .. Det vil si "F" og slå de forskjellige F-tonene (første bånd E-streng, tredje bånd D-streng - kalt "oktavnoter" .... åttende bånd A-streng og tiende bånd G-streng ... etc etc) .. Gjør dette med hver eneste tone, og når noen ber deg spille en tone, bør du spille den fra alle de forskjellige stedene i bassen

The Ear Rule: Stay with the Drummer: Den viktigste bestanddelen for en bassist er trommeslag. Lytt til trommeslag og gifte deg med basslinjen din. Glem gitaristen, glem vokalen (med mindre du synger / gir harmonier), glem alt ... hør på rytmen, la den strømme gjennom kroppen din og spille den

Og alt dette er ikke "regler" nøyaktig, men det anbefales på det sterkeste at du følger dem.

Svar høflighet

Vidyuth Subramanian

(Bassist,

Omveiene | Rock fra Chennai, IN

)


Svar 3:

Mange vil si at du må være ryggraden i bandet, sammen med trommeslageren.

La oss klippe søppel og snakke på ordentlig, skal vi?

 1. Aldri stjele rampelyset fra sangeren eller hovedgitaristen. Noen basspillere har vært kjent for å bli slått i hjel ved å prøve å gjøre dette.
 2. Ikke prøv å være frontfigur, ikke engang på intervjuer. Faktisk vil ingen sannsynligvis ha din mening uansett, så godta din plass i skyggen.
 3. Volumet på instrumentet ditt vil aldri være høyt nok i noen konserter. Beklager.
 4. Bassist som bruker plukker er fitter.
 5. Basspillere som bruker fingrene er fitter.
 6. Basspillere som slår er de beste, men fremdeles fitta.
 7. Forsøk aldri å bli et komponentmedlem i bandet. Det vil få deg avfyrt med en fot i rumpa som får deg til å huske denne hendelsen i flere uker.
 8. Basslinjer må alltid være kjedelige, ellers vil andre tro at du prøver å bryte regel nr. 1.
 9. Ikke forvent at bildet ditt skal være i god belysning i noe båndfoto. Det er bedre at du godtar det nå, før det er for sent.

Og sist, men absolutt ikke minst ...

10. Det BARE øyeblikket du får lov til å sortere-av-skinne er umiddelbart etter hver sang, der du får en veldig kort 1-eller-2-sekunders klappmelodi. Det er det.

Håper du liker disse "10 budene". Nå vet du hva som skal til for å være en (flott) bassist.

Glad læring!


Svar 4:

Forutsatt at du mener i et rockensemble. Jeg har spilt bassgitar i denne typen grupper i løpet av 30 år. Her er hva jeg har lært.

1. Arbeid med en trommeslager du kan stole på. Hvis de ikke kan holde jevnt tempo, ikke kast bort tiden din.

2. Stol på din pålitelige trommeslager. Stol på dem til å være der når dere begge må komme inn med et krasj etter pausen.

3. Finn et spor. Du er det som får folk til å reise seg fra barkrakken og ut på dansegulvet. Det er jobben din. Lær sanger som gjør det. Etterlign dem i din egen musikk.

4. Vær forsiktig. Improvisasjon kan være morsomt, men hvis gitaristen spiller en feil tone gliser hver gitarist i publikum. Hvis bassisten treffer feil notat, snur hvert menneske i tre blokker hodet og sier "hva ...?" Det er bare dyrets natur.

5. Spill som en trommeslager, ikke som en gitarist. Spill trommer på bassgitaren din. Det inkluderer trommelfyll.

Her er noe jeg har jobbet med i det siste. Jeg håper det illustrerer i det minste noen få av disse punktene.

Endeløs blå - grønne øyne

Svar 5:
 1. Lås alltid med trommeslager. (Når det er sagt, be alltid om at du ikke har en dritt trommis.)
 2. Ikke vis frem hvis du ikke har bass-solo. De beste bassistene blir ikke hyllet på grunn av deres tekniske stil, men deres evne til å være musikkens ubevegelige grunn.
 3. Spill i lommen. Dette er virkelig din jobb som bassist.
 4. Hvis du er i tvil, spill roten. Å spille bass er vanskelig. Ting kan bli komplekse raskt, men hvis det er en leksjon jeg har lært om bass, er det at hvis du er i tvil, spill roten. Det er kanskje ikke det beste notatet, men det er sannsynligvis ikke feil notat. Dette er din slags "panikknapp".
 5. Du er ikke gitarist, selv om du teknisk spiller gitar.
 6. Du er viktigere enn folk tror. Spesielt for ting som metall og pop. Uformelle lyttere og til og med nybegynnermusikere undervurderer bassistens rolle alvorlig.
 7. Spill i tide. En slurvet trommeslager kan tilgis, men aldri en slurvet bassist. Ja, vi hører det.

Svar 6:
 1. Lær å stille bassen din. Kjøp en tuner og bruk den før hver økt.
 2. Lær deg å bruke en metronom. Kjøp en enkel metronom eller få en app til din iPad / telefon. Sett metronomen til å krysse av på backbeat, ikke hver eneste takt. De fleste sanger har 4 slag per mål; backbeats er på 2 og 4. Så sett metronomen til å krysse av på hvert eneste slag, og når det kommer til å telle "one TWO three FOUR". Spill deretter med.
 3. Lær skalaer og moduser, og spill dem til metronomen.
 4. Lær sanger, og spill med. Prøv å sette metronom til samme takt som sangen og spill sammen med den også.
 5. Når du spiller med andre, tenk på deg selv som koblingen mellom de melodiske instrumentene og trommene. Gitaristen eller keyboardspilleren vil ha noe i tankene hun vil spille, og trommeslageren vil ha noe i bakhodet som han vil spille. Din jobb er å plassere deg selv direkte mellom disse delene og danne den korteste koblingen mellom dem. Dette er en kombinasjon av følelse, tonevalg, tone og rytme.

Svar 7:

Tiden din må aldri vakle, selv om et drittsekk som meg skynder seg. Helvete, selv om trommeslageren suser, burde du gi ham ditt dårligste stinkøye og prøve å bremse ham.

Dette betyr at dine nye beste venner er metronom og trommemaskin.

Du må aldri knulle skjemaet. En gitarist kan rote og slippe unna med det. Du kan ikke.

Dette betyr at du må tenke på hvordan sanger blir satt sammen. Hele forbannet tid.


Svar 8:

Din jobb er å få alle andre til å høres bedre ut. Så: mindre er mer. Hvis du pålitelig spiller roten nøyaktig på beat one, vil du være en bedre bassist enn mange av ego-tripperne som banker og smeller overalt. Noen av de beste bassistene (for eksempel James Jamerson og Duck Dunn) spilte aldri en solo i livet.


Svar 9:
 1. Spill for sangen, ikke deg.
 2. Lytt til alle andre.
 3. Ikke vær redd for å skru opp volumet.
 4. Øv deg på hver sjanger du kan finne.
 5. Prøv å spille som et annet instrument, som en saksofon, eller en trompet, eller et piano.
 6. Hold det enkelt. Som noen andre her uttrykker det, gjør arbeidet ditt til den korteste koblingen mellom alt annet. Hvis du forsvinner, har du fått det riktig.

Svar 10:

Det er en regel over alt annet: du er ikke hovedinstrumentet: enkelhet er alt.

Ikke prøv å spille for mange noter - bare sørg for at hver ikke du spiller er ren og perfekt,